Sök
  • Maria

Att beröra

Vi berättade i förra inlägget om vår kurs ACT – att hantera stress och främja hälsa. I kursen arbetar vi kring frågor som

-”vad tycker jag är viktigt i mitt liv?”

-”vad bör jag acceptera och vad bör jag förändra?”

-”hur kan jag förhålla mig till den stress som är ofrånkomlig i mitt liv?”

Det är frågor som berör och som tar tid att sätta ord på. Till vår hjälp har vi lite olika verktyg för att sätta igång tankeprocessen. ”Livskompassen” är ett av dem. Den är indelad i 4 områden: Relationer, Arbete/Utbildning, Hälsa och Fritid. Här ägnar vi en del tid till att tänka och känna och varje område fylls sen med det som känns viktigt. Steg två är sen att synliggöra de steg man tar i riktning mot det som är viktigt och att man sen faktiskt gör det! För vissa kan det betyda stora beteendeförändringar, för andra blir det mer en bekräftelse på att man är på rätt väg!

Vi gillar att beröra, även fysiskt. I helgen var vi iväg på en kurs i Helande Massage. Visst låter det härligt! Vi ser att det i vårt arbete med att främja hälsa gärna ryms fler saker och vi kommer framöver kunna erbjuda Yoga, Reiki och Helande Massage.

Alla har gemensamt att det hjälper kroppen till återhämtning.

Ha en fin helg!

Jessica & TessanTessan, Hans Axelson (kursledare Helande Massage) och Jessica

46 visningar

"Jag vill leva lycklig för att jag är jag. Kunna vara stark och fri."

Ur Gabreiellas sång

Foto: Thomas Frykberg & Anette Björsund. Webbdesign: Anna Holm