Sök
  • Maria

Ett steg i taget...Även en sjumilaresa börjar med ett steg.

Och ett till, ett till.. ibland är vägen lätt och målet tydligt, ibland får man ta ett steg i taget och se hur vägen utvecklar sig. Och ibland får man tillåta sig vila i steget..


Charlotta, det är jag som har äran att få inspirera här på bloggen ett tag. Jag är kusin till Maria, Living me, bor och verkar på Gotland. Jag bor med min man och vår dotter i Bunge, nära kyrkan och labyrinten vid Bungemuseet.


Min andliga grund finns i kyrkan och en viktig person för min andliga träning är morfar Erland som var klok, lyssnande, nyfiken och intresserad människa. Han var präst o rektor i Svenska kyrkan, som pensionär blev han katolik. Han gick ur tiden 2015. Jag har fler "nyckelpersoner" på min livsvandring, kanske kommer jag nämna några till under mina dagar här på bloggen..


Men hur viktig och betydelsefull våra mentorer är så har vi alla vår egen livsväg att vandra. Ibland i gemenskap, ibland behöver vi söka våra egna stigar. Ibland känns vägen lång och hård, ibland dansar vi fram. Och ibland behöver vi få vila och ta en paus. Vägen kommer oss till mötes. Kallelsen ligger i oss. Lyssna efter din glädje och passion, den vägleder dig. Ibland bara ett steg i taget..


I psalmboken (sv kyrkans) finns en psalm,

730, som är en gammal irländsk välsignelse, översatt av P. Harling. Vi hade den på min systers begravning. Jag tycker den är så vacker o vill gärna dela den med dig.


må din väg gå dig till mötes

och må vinden vara din vän

o må solen värma din kind

och må regnet vattna själens jord

och tills vi möts igen

må Gud hålla, hålla dig i sin hand


15 visningar

"Jag vill leva lycklig för att jag är jag. Kunna vara stark och fri."

Ur Gabreiellas sång

Foto: Thomas Frykberg & Anette Björsund. Webbdesign: Anna Holm