Sök
  • Maria

Fredagsmöte


Hej Ingela!

Vad roligt att du vill vara med på Fredagsmöte, det första någonsin dessutom!

Egentligen är det ju väldigt naturlig att du är den första som jag ställer de här frågorna till, det var ju nämligen du som väckte upp mig till att förstå min medialitet för två och ett halvt år sedan. Vi har kommit att lära känna varandra väldigt väl under den här tiden. Men nu ska fler få lära känna dig lite.Så berätta, vem är du?

Jag är en väldigt glad och positiv människa. Min medialitet har jag haft med mig sedan barnsben, känt andevärlden samt fått varsel om vad som ska inträffa. Jag grät alltid när jag tittade på kort på min pappa, idag förstår jag att själen visste att vi bara skulle vara en liten stund på jorden tillsammans. Under skoltiden vara jag väldigt mobbad men det sporrade mig till att verkligen tro på mig själv. Jag fick sedan tre barn mellan 20-25 års ålder och jobbade under den här tiden med mycket olika saker. Jag har varit barnskötare, jobbat på fritidsgård, som personlig assistent, i kiosk och även klippt hår fast jag inte varit utbildad. Jag vill säga att om vi tror att vi kan då kan vi! Jag tycker om att utmana mig själv, det får inte bli stagnation i mitt liv då blir jag inte så rolig att leva med. Senare kom jag in i klädbranschen och har hjälp till att öppna upp flera butikskedjor i olika städer. Idag bor jag i Köping med min man, hans son och vår gemensamma dotter. Jag blev mamma för fjärde gången senare i livet, 45 år gammal var jag. Och för att inte resa så mycket i jobbet öppnade jag 2011 min egen butik Nu & Idag. Här säljer jag damkonfektion, accessoarer, miljövänliga ljus men erbjuder också sedan 2012 healingbehandlingar. Min butik är också en samlingspunkt. Vem som helst kan komma in och jag bjuder alltid på kaffe.


Hur arbetar du för personer som söker personlig och andlig utveckling?

Med healingen så når jag ut till väldigt många människor som är i behov av att ta hand om sorger i kroppen. Det skapar blockeringar och som gör att vi inte tar oss vidare genom livet. Behandlingarna är 45 min och jag avslutar alltid med massage. Ryggen är viktig att ta hand om, mycket rädslor, skuld och skam sitter i ryggen. Butiken är en viktig del i att förena människor, många tycker bara om att vara här och få mötas i samtal med likasinnade. Det är en tacksamhet, dels från min sida men också från de som söker sig hit.


Vad är andlighet för dig?

Andlighet för mig är att vi öppnar upp oss för det goda.


Vem eller vilka har inspirerat dig i din egen personliga och andliga utveckling?

Den vanliga människan. Jag har många äldre personer som kommer till mig och jag tycker det är lite hedrande att få möta dem i samtal men också genom healing. Vendela Cederholm måste jag också säga. Hon var det första mediumet jag besökte år 1996. Jag var jätterädd, visste inte vad jag hade att förvänta mig. Men jag mötte en vanlig och enkel person som var så genuint fint. Efter det har det varit dessa sammanhang som jag sökt mig till, där det finns ett medium eller annan person som har kvar fotfästet. Det får inte stiga en åt huvudet.


Om jag säger meditera, vad säger du då?

Meditation är viktig på många sätt. Att vara i meditation ger återhämtning, påfyllnad och vägledning. Men jag vill också säga att det kan vara meditativt att hålla på i trädgården eller något annat som ger rensning inom oss. Om vi har väldigt mycket planerat i livet, då missar vi att vara medvetna i nuet. Om du har ett fullt schema så går du och tänker på allt du ska göra framåt och glömmer här och nu. Att stanna upp en stund är viktigt, det behöver inte vara länge utan ibland räcker det med 10 minuter för mig. Jag har egentligen inge behov av att meditera i timmar.


Vad tycker du är viktigast att fokusera på för den som vill utvecklas personligt och andligt?

Att verkligen våga öppna upp och möta de rädslor vi har inom oss.


Har du någon film, bok eller någon musik som du skulle vilja tipsa om?

Jag är ingen bokmänniska. En del läser och läser men stannar inte upp eller etablerar det i kroppen. Jag vill säga att du ska söka efter det som är bra och passar dig, men glöm inte att stanna upp och reflektera också. Om du känner att något är bra för dig, då är det bra för dig. Hur påläst du än är gör det inget för dig om du inte arbetat med insidan av dig själv.


Vilken person, levande eller som lämnat jordelivet skulle du vilja träffa och vad skulle du vilja fråga den personen? Jag ser upp till människor som gjort goda saker, kanske skulle jag vilja träffa moder Theresa. Eller någon annan som gjort något gott för andra. Men jag vet inte alls vad jag skulle fråga, mötet är det viktigaste.


Hur ser närmaste tiden ut för dig och Nu & Idag?

Nu & Idag är under förnyelse så kan jag säga. Vi får se vart det bär iväg och hur det ska formas. Jag och du har ju även ett projekt på gång och det blir spännande att se vad det blir.


Tack snälla du för din tid!

Innan vi avslutar, finns det något du skulle vilja säga som avslutning?

Att vi människor ska tänka till hur vi behandlar och bemöter varandra.

Det är det sista jag vill säga. Tack till dig!176 visningar

"Jag vill leva lycklig för att jag är jag. Kunna vara stark och fri."

Ur Gabreiellas sång

Foto: Thomas Frykberg & Anette Björsund. Webbdesign: Anna Holm