Sök
  • Maria

Fredagsmöte

Hej Jane!

Du och jag känner varandra sedan en tid tillbaka då jag har gått flera kurser hos dig. Din kunskap och erfarenheter har kommit att bli väldigt viktigt för mig i min fortsatta utveckling som människa och medium. Jätteroligt att du vill svara på lite frågor så fler kan få lära känna dig och det arbete som du gör.


Så berätta, vem är du?


Jag föddes in i en ateistisk familj, men har sedan barnsben varit medial och mediumistisk. Jag letade länge men hittade slutligen, senare i livet, Ramsbergsgården, Sveriges äldsta spiritualistiska kursgård, det var som att hittat "hem". Jag och min man Joel fick senare privilegiet att driva denna verksamheten under tolv år innan det var tid att gå vidare. Idag finns vår verksamhet i Kilsmo under namnet Lyztran


Min mediumutbildning har jag fått genom Colin Fry från England som är ett världskänt mentalt, trans och fysiskt medium samt The International College of Spiritual Science & Healing (ICSSH). Det har genererat i medium-, healing- och lärarcertifikat. Fortfarande sitter jag i min egen hemcirkel sedan 20 år tillbaka. Hemcirkeln äger rum med samma personer, i samma lokal, samma tid varannan vecka året runt. Det finns inga undantag. Ett hängivet arbete som är det viktigaste för att utvecklas som medium, oberoende vilket mediumskap du vill utveckla.

I 12 års tid medverkat jag som assisterande lärare till Colin under alla hans besök i Sverige och på Ramsbergsgården. Colin gick över till andevärlden år 2015.

Det finns ett stort brinnande intresse för våra svenska och nordiska medium som har vandrat jordelivet före oss. Därför lägger jag ner väsentlig med tid på eget studium och skrivande inom området men också i ämnet mediumskap och healing. En del av det kommer framöver i bokform. Utöver detta spenderar jag även tid på att skriva artiklar och i tidningen "Året Runt" har jag under ett decennium svarat på insändarbrev om allt från oförklarliga fenomen till borttappade saker.

I Lyztran arbetar jag som certifierat spiritualistiskt medium, medial vägledare och andlig healer, samt huvudlärare och utbildningsansvarig. Det innebär att jag håller clairvoyanta storseanser, konsultationer och kurser i spiritualism, medialitet, mediumskap, healing och andlig filosofi, andlig konst och encaustic art. Men jag reser även och verkar runt om i landet.

Vad är andlighet för dig?

Att vara andlig är att vara medkännande och uppmuntrande i alla mina möten med människor, djur och natur. Alltid tala sanning. Att heala brustna hjärtan så mycket som möjligt.

Kan du berätta lite om ditt och maken Joels företag Lyztran, vad erbjuder ni människor som söker personlig och andlig utveckling?

Namnet Lyztran är en sammansättning av mitt och Joels efternamn, men det har även betydelsen av att "lysa upp", "upplysa" och "höra upp". Vi erbjuder människor utveckling och utbildning inom spiritualism, mediumskap, healing, hälsa och andlig filosofi. Joel är qigonginstruktör vilket också är en del av verksamheten. Lyztran skapades från grund och tradition, framförallt från den svenska spiritualistiska historien, samtidigt som vi står för ett nytänkande och ständig utveckling.

Lyztrans innehåll och verksamhet är till för dig, för att det ska hjälpa dig att utvecklas, få svar på frågor, ge inspiration och att vara ett positivt inslag i ditt liv. Vi eftersträvar att leverera så hög kvalitet som möjligt inom de kunskapsområdena vi arbetar med. Detta är vårt mål och syfte. Vi har en medlemsportal som är helt gratis att vara med i. Du får där tillgång till bland annat högkvalitativa artiklar om spiritualismen, olika medium genom tiderna, studier inom healing, hälsans aspekter i förhållande till vårt andliga liv, filosofiska och andliga inslag som berör, påverkar oss positivt och som inspirerar. Vår hemsida heter Lyztran.com.

Finns det någon eller några särskilda personer som har inspirerat i din egen utveckling?

Oj det är många men Colin Fry står högst på listan när det gäller mediumskap och spiritualism. Även George Cranly är otroligt duktig inom spiritualismens historia, tyvärr är bägge mina vänner på andra sidan nu. Det medium som jag sätter sen är Gordon Smith. Dalai Lama när det gäller andlighet. Och Little Crowe och Rainbow eagle. Den som fick mig förstå att jag hade gåvor var Uri Geller som jag såg på TV, tror jag var 9 år, då förstod jag att det fanns fler som mig. De som såklart också alltid inspirerat mig är ju mina andliga vänner och det är ju sen jag föddes- de har alltid funnits för mig.


Vad är viktigast för dig i ditt arbete, vilket budskap vill du nå ut med?

Spiritualismen som är ett fundament att stå på, här finns all kunskap samlad.

Det finns ingen död, du lever vidare i andevärlden.

Att heala brustna hjärtan, skada så lite som möjligt och heala så mycket som möjligt.


Hur länge har du arbetat med det du gör?

I över 35 år nu och snart 22 år som egen företagare i Lyztran.


Vad är roligast med ditt arbete?

Att tända små ljus i människors hjärtan och medvetande. Att förmedla kunskap om det översinnliga.Och trösta brustna hjärtan.


Finns det något som är mindre roligt?

Att människor bär med sig så mycket rädslor och okunskap om andevärlden. Andevärlden är ren kärlek inget att vara rädd för.


Om jag säger meditation, vad säger du då?

Ett måste för din andliga och personliga utveckling.


Vad tycker du är viktigast att fokusera på för den som vill börja utvecklas personligt och andligt?

Meditation och studier i andlighet.


Finns det någon bok, hemsida eller annan media som du skulle vilja tipsa om i ämnet personlig och andlig utveckling

Vår egen sida www.lyztran.com och Boken Anden i ditt liv av Eva-Britt Wennerström. Även Karl Gustav Ljungs böcker om psykologi. Dalai Lamas böcker och Samtal med Gud (första boken) av Neal Donald Walsh.


Vilken person, levande eller som lämnat jordelivet, skulle du helst vilja träffa, och vad skulle du fråga personen?

Colin Fry och min syster Ann samt några fler over there. Skulle vilja veta allt från deras perspektiv av livet, spännande! Jo Jesus ”The Nazareen” skulle vara kul träffa med.


Vad händer närmaste framtiden för dig och Lyztran?

Vi kör på som vanligt med kurser, seanser, healing samt vår webbtidning. Jag håller på och skriver en bok i mediumskap och healing. Det kommer även bli fortsatta resor framöver till bl.a. Västerås, Stockholm och senare Gotland.


Tack för att jag fick lite av din tid!

Innan vi avslutar, finns det något du skulle vilja säga som avslutning?

Våga lev livet fullt ut, det är inte längden på jordevandringen som räknas utan hur du lever ditt liv under resan här. Så njut av jordevandringen var inte rädd för att leva, du kan inte dö hur mycket du än tror det. Och du, meningen med livet är att leva det fullt ut med alla dess aspekter både upp och nedgångar det är det som är livet.


Från vänster: Jane i Fridens sal på Lyztran, Kilsmo. Joel Strandberg, huvudansvarig för webbportalen och webbplatsen samt den som besvarar frågor kring bokningar och administration. Jane tillsammans med Colin Fry.

100 visningar

"Jag vill leva lycklig för att jag är jag. Kunna vara stark och fri."

Ur Gabreiellas sång

Foto: Thomas Frykberg & Anette Björsund. Webbdesign: Anna Holm