Sök
  • Maria

Fredagsmöte

Jajjemen, nu är det fredag igen! Fredagsmöte med Jennifer Eriksson som driver firman Hypnoslyftet. Önskar er alla en trevlig helg!


Hej Jennifer!

Idag är det din tur att vara med och svar på frågor i Fredagsmöte.

Jätteroligt att fler ska få veta vem du är och höra om ditt arbete. Så berätta,

Vem är Jennifer?

Antagligen den svåraste frågan som finns att svara på. Men jag skulle vilja börja att säga- En sökande nomad som rört på mig mycket. Utbildningar och arbete har växlat bl.a inom vård, turism, data och marknadsföring. Idag har intresset av att röra mig vidare bytts ut mot ett behov av mer lugn och bekvämlighet. Resandet inåt kommer definitivt fortsätta. Min drivkraft ligger nog i att förstå vem jag är här, både som människa och som själ.

Jag är mycket intresserad av våra mentala funktioner och resurser som jag balanserar upp med mystik, magi och andlighet. Har en kreativ, introvert och sensitiv personlighet. Jag var den där lilla tjejen som satt nöjd och pysslade inne i min egen värld. Det behovet finns fortfarande, nu för att återhämta mig och kunna tanka upp den energi jag behöver. Fick lång erfarenhet av ”den där hårda väggen”när jag inte lyssnade på vad jag behövde. Förstått att mitt ego kämpade emot min själ. Men det gav möjligheten till ett inre arbete för att förstå mer av vad som är viktigt för mig.

I samband med det gjorde jag valet att lämna fastlandet och flytta till Gotland 2007.

Jag älskar den här ön! Här finns släkt och jag har varit sommargotlänning sen barnsben.

Jag vill säga att mixen av det jag har med mig i bagaget har jag nu stor nytta av i mitt arbete som terapeut.


Hur arbetar du för personer som söker personlig och andlig utveckling?

Jag driver företaget Hypnoslyftet som har basen på Gotland. I mitt arbete guidar jag in i en djup avslappning, hypnos för att man ska kunna få tillgång till mer av sig själv, ditt undermedvetna. Det som pågår under radarn. Det finns mycket visdom där. Andliga upplevelser är vanligt i det här tillståndet, men bara om man är öppen för det. Kanske finns det ett behov av att släppa taget om något gammalt som tynger och sitter i vägen för att må bra. Det finns mentala verktyg att kunna omprogrammera en händelse, känsla eller ett beteende. Hjärnans upplevelser är formbar. Jag leder även till upplevelser av tidigare liv som kan ge viktiga insikter och som kan hjälpa till att förstå det liv man lever nu. Lösningar och resurser finns ibland närmare än vad man tror. Jag arbetar även en del med intuitiv tarot där man tillsammans öppnar upp för att förstå vad som är viktigast just nu.


Vad är andlighet för dig?

Att se och förstå ljuset inom oss. Kärnan. Energin. Det som är rent, äkta och oförstörbart. Jag har under en egen hypnos-session kommit i kontakt med en vision/syn, en otroligt stark känsla, större än vad jag kan beskriva med ord. Men den går inte riktigt hålla fast vid i det vanliga medvetna tillståndet. Men det är nog en mening med det också.


Vem eller vilka har inspirerat dig i din egen personliga och andliga utveckling?

Oj! Det finns så många olika sorters lärare jag har följt genom åren. Allt från kända mentala och andliga profiler till den vanliga människan. Plockat de russin ur kakan som jag har kunnat tagit till mig just då. Jag har följt Carolina Gårdheim ett tag nu och senast i maj var jag på workshop med Brian Weiss i USA, som är mycket uppmärksammad för sitt arbete med tidigare och kommande liv.


Vad är roligast med ditt arbete?

Det är väldigt roligt att möta människor som är öppna för förändring. Att få guida och lyfta mina medmänniskor till insikter och större förståelse av dem själva. Att de får ihop en sundare och helare bild av vem de är. Känns verkligen som om jag har funnit mitt kall.


Om jag säger meditera, vad säger du då?

Att söka stillheten inom oss. Vara närvarande. Dämpa det yttre bruset. Lyssna inåt på den kloka rösten, den rösten som inte är så högljudd men alltid vet vad som är bäst för oss. Den man kan höra med en kopp te i soffan, i ett skönt bad, en lugn promenad i naturen, att vara nära någon eller något du älskar eller när man arbetar kreativt. Då är du faktiskt i ett lättare hypnotiskt tillstånd.


Vad tycker du är viktigast att fokusera på för den som vill utvecklas personligt och andligt?

Vara nyfiken på sig själv som person och sin unika andlighet. Den är inte lik någon annans. Upptäcka vad som är sina egna styrkor, sin grej. Det som gör en glad, lätt och ger energi. Att prova olika alternativa metoder, både kroppsliga och mentala så lär man sig nya saker om sig själv. Balansera upp det med att bara vara människa, med både ups and downs.

Har du någon film, bok eller någon musik som du skulle vilja tipsa om?

Det finns en bra dokumentär på urplay.se Intuition - vår värdefulla kunskap. Om du har

Netflix - HEAL. Böcker som är intressanta just nu är Medial läkning med Anthony William och Hypnotherapy med Freddy Jacquin. Det finns mycket bra poddar som tex Björn & Navid, En Pod Om Allt med Ulf Sandström och Fredrik Praesto. Och om man är intresserad av att lära mer om det andliga Mediumpodden - Vivi & Camilla.


Vilken person, levande eller som lämnat jordelivet skulle du vilja träffa och vad skulle du vilja fråga den personen?

Jag skulle gärna vilja ha ett kalas med de i familjen och de släktingar som inte är med fysiskt här längre och att få pussa på min hund igen som fick vingar denna sommar.


Hur ser närmaste tiden ut för dig och Hypnoslyftet?

Har nyligen flyttat till Tofta Strand och börjat arbeta hemifrån och det känns jättebra. Jag kommer att medverka på Hälsofestivalen 19 okt på Suderbys, Gotland där jag bl.a kommer att berätta om hypnosterapi. Jag kommer att fortsätta fördjupa mig i min andlighet i höst på en kurs med Pia Ohlsson från Klinte Body & Mind.


Tack för att jag fick låna lite av din tid. Innan vi avslutar, finns det något du skulle vilja säga som avslutning?

Något jag själv arbetar med personligen och förstår mer och mer vikten av - tillit och tålamod. För att vara lite kryptisk, det tar tid att bli den man är.Jennifer och hennes älskade hund Thelma som gick över till andra sidan i somras.

Behandlingsrummet i Tofta på Hypnoslyftet.


Jennifers hemsida hypnoslyftet.se och Facebooksida.

153 visningar

"Jag vill leva lycklig för att jag är jag. Kunna vara stark och fri."

Ur Gabreiellas sång

Foto: Thomas Frykberg & Anette Björsund. Webbdesign: Anna Holm