Sök
  • Maria

Mötet med Maria stärkte oss

När Maria tog min sten i handen vid en gruppseans såg hon snabbt ett samarbete och en massa positiv energi vibrerade. Samarbetet skulle bli något bra och vi skulle göra skillnad för den vanliga människan. ”Åh det här är så bra!” sa Maria.

Personen jag skulle samarbeta med sitter mittemot, vilket Maria är helt ovetandes om. Jag och Jessica har precis börjat vårt samarbete. Något vi bara känner att vi måste göra. Mötet med Maria stärkte oss. Vi är på rätt väg. Vi ska bara göra. Våga!

Och det är just det som våra kurser handlar om. Att våga. Att välja.


ACT – att hantera stress och främja hälsa. Acceptance Commitment Training. ACT handlar inte om att du ska förändra tankar och känslor till att bli mer ”positiva”. Istället handlar ACT om att bli medveten om tankar, känslor och minnen. Att på ett inre plan förstå vad som styr ditt agerande och dina val. Vi visar teoretiska och praktiska övningar som lära dig hantera sådant som hindrar dig från att prestera ditt allra bästa. Du får hjälp med att tillämpa strategier och förhållningssätt till de utmaningar som livet innebär för just dig.

Genom att fokusera på förhållningssätt och konkreta beteendeförändringar ökar den psykiska flexibiliteten. Forskning visar att ACT har långsiktiga positiva effekter på psykiskt välbefinnande, kreativitet och stressnivåer generellt.

Delar här några kommentarer vi fått efter kurserna:

-jag har makten över min tid och att jag kan välja hur jag disponerar

-inser att ingen annan än jag själv kan välja..

-jag har provat medveten närvaro och funnit att den hjälper mej mot oro.

Det känns så inspirerande och meningsfullt.


Nästa inlägg berättar vi mer om vem vi är, så hoppas ni tittar hit in igen! Kram,

Tessan & Jessica
95 visningar1 kommentar

"Jag vill leva lycklig för att jag är jag. Kunna vara stark och fri."

Ur Gabreiellas sång

Foto: Thomas Frykberg & Anette Björsund. Webbdesign: Anna Holm